Premiere de film la ”Movie Nights” în Iulius Parc Cluj-Napoca | Jurnal de eveniment #2

Începând cu data de 3 iulie 2020, Iulius Mall Cluj Napoca a dat startul relaxării în aer liber, la seria de evenimente ”Movie Nights”. În fiecare vineri și sâmbătă, de la ora 21.30, publicul clujean se poate bucura de proiecții de film în parc, respectând în continuare măsurile de protecție. Accesul este gratuit și se va face în baza unei rezervări în prealabil pe http://iuliusmall.com/cluj/evenimente/.

Printre titlurile lunii iulie se numără filmele „Birds of Prey and the Fantabulous Emancipation of one Harley Quinn”, care spune povestea fetelor rele din Gotham, conduse de „prințesa mafiei” și „Motherless Brooklyn”, film ce urmărește povestea unui detectiv particular afectat de sindromul Tourette. Seria filmelor va continua cu producția „The Way Back”, care prezintă peripețiile unui ofițer polonez de cavalerie capturat de Armata Roșie, ce reușește să evadeze din Gulagul siberian.

Într-un interviu acordat Inspire Cluj, organizatorii ne dezvăluie de unde a pornit această inițiativă originală și ce altceva ne mai pregătesc în viitorul apropiat. 

Inspire Cluj: Ce v-a inspirat să organizaţi seria de filme în aer liber?

Iulius Mall Cluj a fost mereu un loc al experiențelor multiple, depășind rolul său pur funcțional. Cu atât mai mult cu cât este completat cu un parc care a câștigat inimile locuitorilor încă de la inaugurarea din 2013. Oamenii nu vin la Iulius Mall doar pentru cumpărături, ci pentru a-și petrece aici timpul liber, fiind un loc de interacțiune socială. Pentru noi, provocarea este de veni în mijlocul clujenilor cu idei noi, proiecte inedite, pe măsura entuziasmului și energiei lor. Din experiența noastră, publicul clujean este amator de evenimente outdoor și pasionat de filme. Și tot din experiență, știm că cele mai frumoase inițiative sunt cele care au în centrul atenției oamenii. „Movie Nights” s-a născut în 2018, din dorința de a oferi un eveniment captivant, mereu nou și actual, prin filmele incluse, dar și un reper pentru viața socială a orașului. Acum suntem la al treilea sezon și suntem încântați să vedem că succesul se repetă în fiecare seară de proiecție, cu public frumos, relaxat și vesel.

Inspire Cluj:  Ne puteţi detalia care sunt noile măsuri de protecţie în cadrul evenimentului?

Spre deosebire de anii trecuți, când „sala de cinema” în aer liber se întindea pe toată suprafața acoperită cu gazon și locurile erau nelimitate, sezonul acesta am delimitat perimetrul evenimentului, pentru a păstra distanțarea fizică, și am limitat accesul. În plus, fluxurile de intrare și ieșire au fost diferențiate, la intrare se monitorizează temperatura, iar în incintă se impune respectarea măsurilor de siguranță recomandate, inclusiv purtarea măștii de protecție.

Inspire Cluj: Care este numărul aproximativ de persoane prezente la event, după estimările dumneavoastră?

Capacitatea maximă pe care o putem asigura în perimetrul evenimentului este de 350 de persoane. Fiind unul dintre puținele evenimente ale Clujului care se pot desfășura, interesul comunității pentru primele ediții „Movie Nights” din acest an ne-a depășit așteptările, astfel că, pentru a oferi prilejul unui număr mai mare de persoane să se bucure de serile de film sub clar de lună, începând din această săptămână, peliculele se vor vedea atât vinerea, cât și sâmbăta, de la aceeași oră.

Inspire Cluj: Cum vi se pare reacţia publicului la această iniţiativă?

Publicul „Movie Nights” ne-a surprins în cel mai frumos mod, încă din primul sezon. Dacă noi ne-am dorit să oferim comunității un eveniment cu participare gratuită și de interes, am fost plăcut impresionați să primim, la rândul nostru, gesturi surprinzătoare înapoi. Ne referim la sutele de mesaje de mulțumire și la dorința participanților de a se implica în organizare, inclusiv prin feedback-ul transmis și chiar acțiuni concrete (la final de film, ne ajută să strângem păturile sau aduc în backstage obiectele luate de la noi, fără să le cerem noi asta). Oamenii simt o energie aparte și am avut chiar și o cerere în căsătorie la una dintre proiecții.

 Inspire Cluj: Care este criteriul de selecţie a filmelor?

Mixul de filme este ales astfel încât să acopere toate categoriile de vârstă: de la proiecții pentru cei mici, până la teme sociale de actualitate. Sezonul acesta vom avea și 4 premiere: „Motherless Brooklyn”, „The Way Back”, „Blinded by the Light” și „Just Mercy” sunt filme care nu au apărut încă în cinematografele din România.

Inspire Cluj: Aveţi deja planificate evenimente culturale viitoare?

Cu siguranță! Calendarul evenimentelor din Iulius Parc include atât concepte marca Iulius Mall, cât și evenimente găzduite, pe care le implementăm alături de alți organizatori din Cluj și nu numai. În perioada 31 iulie – 9 august 2020, Iulius Parc devine una dintre locațiile oficiale TIFF’19, iar în weekend-ul 11 – 12 septembrie găzduim Blues Fest. Pentru restul evenimentelor, vă invităm să urmăriți canalele de social media, unde ne informăm publicul în mod constant.

„Movie Nights” este un proiect Iulius Mall Cluj și Raiffeisen Bank, ce are loc în Iulius Parc, oferind prilejul de a te bucura în siguranță de filme în aer liber! În cazul în care condițiile meteo vor fi nefavorabile, filmul va fi reprogramat pentru o dată ulterioară, ce va fi anunțată pe pagina de Facebook a evenimentului. Tu ce faci vineri seară? 🙂 

Autor: Cosmina Maria Hrițuc

Un comentariu la „Premiere de film la ”Movie Nights” în Iulius Parc Cluj-Napoca | Jurnal de eveniment #2

Comentariile sunt închise.