Povestea unui content creator. Cum să fii autentic în 2020

Povestea unui content creator. Cum să fii autentic în 2020

”Viața e prea scurtă pentru a încerca să-i mulțumim pe toți, prea scurtă să ne stresăm pentru fiecare lucru mărunt, prea scurtă ca să nu facem ce ne place.”- Anda Onofraș

Dintotdeauna mi-a plăcut să mă joc în programe de editare foto-video. Aveam 7-8 ani când am intrat în lumea digitală. Editam tot felul de poze și clipuri cu prietenii, în programele pe care le aveam la îndemână. Nu era nimic serios, până acum 5 ani cand am decis să îmi fac un canal de Youtube. Mă uitam la nenumărați youtuberi români/străini și am simțit că asta vreau să fac și eu.

Pentru mine, a fost un pas important în viață. Așa mi-am creat un hobby și am realizat cât de mult îmi place să filmez, să editez, să ajut oamenii cum pot eu mai bine. Și dincolo de asta, să le povestesc oamenilor despre lucrurile care mă pasionează. Până atunci nu pot spune că aveam vreun hobby deosebit. Acum îmi place să cred că am ceva al meu, că am creat ceva frumos. Însă nu a fost ușor. Am avut nevoie de mult curaj și putere să mă afișez pe Youtube. Pe cât de entuziasmant era, pe atât de înfricoșător.

Să nu credeți că am scăpat de așa-zișii „hateri”, nici pe departe! Iar eu având lipsă de încredere în sine, comentariile lor m-au afectat. O altă greșeală pe care o făceam era să mă compar cu ceilalți youtuberi. Așa ajungeam să-mi spun că nu sunt destul de bună, că poate ar trebui să renunț, că nu am videoclipuri interesante și așa mai departe.

Am învățat câteva lucruri importante din această călătorie, și anume:

  • Contează calitatea, nu cantitatea – mai ales în ceea ce privește videoclipurile și abonații. Degeaba am multe videoclipuri dacă lasă de dorit conținutul. Acum postez doar conținut de care sunt mulțumită în totalitate. Degeaba am mulți abonați dacă nu sunt implicați. Am reușit să creez o comunitate minunată, care mă sprijină mereu și mă ajută să mă îmbunătățesc zi de zi. Sunt recunoscătoare că prietenii mei și familia fac parte din această comunitate și că mereu au crezut în mine.
  •  Empatizează cu persoanele care spun lucruri răutăcioase la adresa ta! Cineva care aruncă cu vorbe fără rost trebuie să aibă de lucrat la anumite aspecte legate de el însuși. De asemenea, am învățat să fac diferența dintre critica constructivă și comentariile despre lucruri irelevante (despre aspectul fizic, spre exemplu).
  • Creează content legat de pasiunile tale (modă, dezvoltare personală, printre altele) și nu doar ce e în trend. Desigur, ceea ce e în trend te poate ajuta să îți ridici audiența, dar cel mai important e să îți și placă ceea ce faci pentru a nu ajunge să-ți displacă.
  • Fii blândă și răbdatoare cu tine! Mă presam să filmez cât mai multe videoclipuri și mă pedepseam dacă nu îmi ieșea cum doream. În acest fel îmi făceam mai mult rău decât bine. Devenind încet, încet mai întelegătoare cu mine însămi și oferindu-mi pauze scurte și dese, am realizat că dau randament mai mare și că am reușit să elimin un bagaj imens de stres.
  • Renunță la a te compara cu ceilalți! Fiecare evoluează diferit.

Probabil ați auzit asta de multe ori și poate suna clișeic, dar o singură viață avem. E prea scurtă pentru a încerca să-i mulțumim pe toți, prea scurtă să ne stresăm pentru fiecare lucru mărunt, prea scurtă ca să nu facem ce ne place. Suntem într-o continuă învățare și dezvoltare, avem posibilitatea să ne autodepășim, să realizăm lucruri extraordinare. Indiferent de obstacolele pe care le vei întâmpina, tu continuă-ți drumul.

Așa cum a spus Rachel Hollis odată, „The only thing worse than giving up is wishing you hadn’t”.

Un comentariu la „Povestea unui content creator. Cum să fii autentic în 2020

  1. Felicitaaari Andaa! <3
    Chiar imi place super mult ce faci! :*

Comentariile sunt închise.