Pentru cei cu frică de necunoscut, de public, de a se face văzuți

Pentru cei cu frică de necunoscut, de public, de a se face văzuți

Știi acel moment când abia aștepți să te afișezi, să te faci văzut, cunoscut, să te asculte lumea și să poți vorbi cu lejeritate cu oricine, oricât de importantă ar fi persoana respectivă… dar mereu ceva te oprește? 

Un nod în gât, un tremur necontrolat al trupului, o frică nefondată, în interiorul tău, dar care pare atât de bine ancorată acolo, în mintea ta. Toate astea pot dispărea. Se pot rezolva, cu puțină voință și multă încredere în sine. 

Să facem un exercițiu!

Închide ochii și imaginează-ți următoarele lucruri: când eram mici mereu ne visam pe marile scene artiști cunoscuți și iubiți, părea că totul e senzațional și că lumea e a noastră. Toată lumea din jurul nostru ne respecta și abia așteptam să creștem ca totul să devină realitate. Vizualizează scena. Ce simți? Ce-ți transmite publicul? Ai emoții, sunt firești. Nu-ți vine să crezi că ești acolo. 

Deschide ochii! 

Ei bine, acum ce ai de făcut? Ce faci cu acea dorință de când erai mic? Trage aer în piept și gândește-te că toată lumea a plecat de undeva și că nu contează cât de mult sau dacă te faci de râs… la început. Toți au pățit același lucru, au trecut prin aceleași probleme și griji. Nu îi cunoștea nimeni, deci e irelevant.

Ești stăpân pe tine și pe ceea ce gândești, ceea ce faci, ceea ce crezi și știi. Deci nu are ce să se întâmple greșit. De fapt, în artă, în viață, nu există corect sau greșit. Arată-te publicului, fii tu, implică-te! Doar exersând vei reuși să dobori orice frică stă acolo bine ascunsă în mintea ta. Ai recepționat, da? 

Autor: Ema Gavriluță
Editor: Cosmina Maria Hrițuc