Christmas Vibes: 7 filme speciale care te introduc în atmosfera sărbătorilor

Christmas Vibes: 7 filme speciale care te introducă în atmosfera sărbătorilor

Deschizi nerăbdător Netflix, dar realizezi că ai la dispoziție o sumedenie de filme și nu știi la ce să te uiți? Îți dorești ca alegerea să fie una mai ușoară, dar nu ești prea hotărât și parcă ai lăsa pe altă dată seara de filme și popcornul cu sare să se răcească. 

Noi am selectat 7 filme speciale de Crăciun care să-ți simplifice munca de căutare și care să te ajute să intrii în spiritul sărbătorilor de iarnă. De la filme care să-ți trezească nostalgia copilăriei și până la comedii care să-ți binedispună starea, fiecare film poate fi vizionat din propriul cinema de acasă, alături de familie, prieteni sau copii. 

7. This Christmas – Acasă de Crăciun (2007) 

Știai că cunoscutul cântăreț Chris Brown a jucat într-un film de Crăciun din 2007? Puțin bizar, dar acesta este chiar unul dintre personajele în jurul căruia gravitează evenimentele filmului Last Christmas. O comedie savuroasă cu oameni de culoare, care reușește să te introducă în atmosfera sărbătorilor. Acțiunea are în prim plan reuniunea numeroasei familii Whitfield, care nu a mai fost într-o formulă completă de patru ani de zile. Fiecare membru vine cu propriul bagaj de evenimente care conturează un scenariu dinamic și romantic, dar presărat cu numeroase momente comice. Un film de vizionat în fiecare an cu aceeași dorință!

6. Richie Rich Christmas Wish – O dorință de Crăciun a lui Richie Rich (1998)

Old Disney School? Poate, dar este unul dintre cele mai memorabile filme de Crăciun difuzate pe Disney Channel în preajma sărbătărilor, care acum poate fi vizionat și în online. O dorință de Crăciun a lui Richie Rich îl pune în prim plan pe Richie Rich, cel mai bogat copil din lume. Acuzat că ar fi stricat Crăciunul, acesta își dorește să nu se fi născut, iar mașina de dorințe a profesorului Keenbean o îndeplinește. Transpus într-o lume paralelă, realizează ce greșeală a făcut și începe o călătorie de găsire a profesorului și a mașinii care să-l readucă acasă. Oare va reuși acest lucru? 

5. Last Christmas – O nouă poveste de Crăciun (2019) 

The Mother of Dragons într-un film de Crăciun? Dacă nu ai reușit să-l vezi anul trecut pe marile ecrane, acum ai ocazia din propriul cinema de acasă. Ia o cană de ciocolată caldă și urmărește peripețiile lui Kate (Emilia Clarke) care încearcă să se regăsească. Având un job de Elf într-un magazin cu tematică de sezon, îl întâlnește accidental pe Tom (Henry Golding), care o ajută să-și redefinească viața în preajma sărbătorilor. Totul pare romantic, dar așa va fi până la final?

4. Klaus (2019) 

Nominalizată la Oscar, animația Klaus merită să fie vizionată de Crăciun. Sau poate reluată. Aceasta pune în lumină povestea unui poștaș egoist și a unui fabricant urzus de jucării. Neașteptat, cei doi devin prieteni și încep să împartă împreună mici acte de bunătate care încălzesc localnicii cu cele mai înghețate inimi. 

3. Little Women – Fiicele doctorului March (2019) 

În regia și scenariul Gretei Gerwig, Little Women revine cu o nouă ecranizare care îmbină atât romanul clasic, cât și alte scrieri ale Louisei May Alcott. Acțiunea o pune în prim plan pe Jo March, care parcurge o serie de evenimente ce au ca scop construirea ei ca personaj și consolidarea personalității sale memorabile. În viziunea lui Gerwig, povestea fiicelor doctorului March: Jo, Meg, Amy și Beth, surprinde lupta tinerelor femei de a trăi după propriile alegeri, dorințe inspiraționale indiferent de epocă. 

2.  Holidate: Find Your Perfect Plus-One – Iubiți de sărbători (2020)

Dacă nu te-ai hotărât încă ce comedie romantică să alegi, cea mai bună variantă este noul film în care apare chiar Emma Roberts. Apărut în 2020, filmul Holidate surprinde dorința a doi străini de a nu-ș mai petrece singuri sărbătorile. Astfel, se hotărăsc să devină perechea celuilalt pentru câteva zile, iar sentimentele nu întârzie să se înfiripe între cei doi. Un film nou de pus în lista de comedii!

1. The Nightmare Before Christmas – Coșmarul Dinaintea Crăciunului (1993) 

În articolul nostru: Halloween vibes: 7 filme horror de văzut în propriul cinema, am menționat filmul The Nightmare Before Christmas. Acesta nu putea să fie nelipsit nici din această listă specială cu filme de Crăciun. Acțiunea îl surprinde pe Jack Skellington care pleacă din orașul Halloween și intră în orașul Crăciunului. Impresionat de tot ceea ce se întâmplă acolo, decide să-l răpească pe Moș Crăciun. Ce se va întâmpla cu Crăciunul din acest an pentru copii? Rămâne de vizionat.

Știm că Singur acasă se va regăsi pe ecranul vostru de aceste sărbători, dar merită să adăugați la lista voastră de vizionări și unul dintre filmele pe care noi le vom urmări de acest Crăciun. 

Redactat de Giurcanu Cristina-Elena