Fii voluntar la festivalul filmelor românești, Film pe Pâine!

Fii voluntar la festivalul filmelor românești, Film pe Pâine!

Festivalul filmelor românești, Film pe Pâine, și-a deschis aplicațiile pentru toți cei care își doresc să ia parte la acest eveniment din postura de voluntar. Aplicațiile sunt deschise până în 21 martie, doritorii pot găsi link-ul de înscriere pe paginile de Facebook și Instagram ale festivalului.

Evenimentul va avea loc în perioada 20 august- 5 septembrie 2021 în trei orașe: Cluj-Napoca, București și Focșani, astfel voluntarii pot alege orașul în care își doresc să participe.

Echipa festivalului Film pe Pâine este alcătuită din tineri entuziaști care și-au propus să scoată din sertarele bucătăriei naționale proiecțiile de filme românești. Scopul festivalului este promovarea filmelor naționale, a actorilor, a regizorilor, dar și o schimbare de mentalitate în rândul oamenilor: avem cu ce să ne mândrim ca popor în industria cinematografică. Film pe Pâine a prins contur pentru prima dată în comunitatea vrânceană în anul 2019, iar acum se află la a treia ediție, care se dorește să fie altfel, pentru că și anul care a trecut a fost altfel.

„Suntem o comunitate tânără și cu multă energie și ne-am propus să evidențiem potențialul cinematografic național, să dezvoltăm sectorul acesta în rândul tinerilor și să intensificăm apropierea publicului de filmul românesc. Vrem să arătăm că industria cinematografică românească
poate face produse de calitate. Este o experiență inedită în care arta, cultura și publicul se intersectează și dau un suflu inspirațonal tuturor generațiilor. Căutăm voluntari care doresc să contribuie la schimbarea segmentului cultural în timp ce cunosc persoane noi, își dezvoltă abilitățile într-un anumit departament și, bineînțeles, se distrează și leagă prietenii”, a declarat Ioana Moldoveanu, fondatoarea festivalului.

Sursă: comunicat de presă