VIDEO: Strada Potaissa 2021 – Piața de flori altfel | Jurnal de eveniment #7

Abonează-te la canalul nostru de YouTube pentru mai multă inspirație pe video!

Cea mai frumoasă stradă din Cluj-Napoca s-a reumplut cu culoare și parfum. Strada Potaissa – Piața de flori altfel s-a deschis ieri, 23 iulie 2021.

La această ediție, producători din întreaga țară sunt prezenți cu cu flori de sezon, arbuști, cactuși, plante suculente sau plante aromatice. Vizitatorii vor găsi de asemenea idei pentru amenajarea grădinii, a balconului, inclusiv mobilier special.

Totodată, cu ajutorul Ambasadei Olandei, va avea loc și o serie de workshop-uri cu tema recuperării spațiilor urbane, dedicate arhitecților și peisagiștilor clujeni.

Proiectul Strada Potaissa are ca și misiune punerea în valoare a acestei străzi uitate de lângă zidul cetății. Astfel se testază și reacția publicului la asemenea transformări cu speranța ca într-o zi acestea vor deveni definitive.

Noi am stat de vorbă cu inițiatorul evenimentului, Andi Daiszler, care ne-a povestit despre revenirea la viață a evenimentelor după un an greu, despre mesajul ediției din acest an a pieței de flori altfel, dar și despre expozanții prezenți de la prima ediție.

Piața de flori altfel va funcționa după orarul 10-22, iar accesul la eveniment va fi permis tuturor celor vaccinați complet împotriva virusului SARS-COV 2 de cel puțin 10 zile ori tuturor celor care prezintă rezultatul negativ la un test de prezență COVID-19.

Material video realizat de: Lóránd Pleiner