Filme pentru fiecare tip de personalitate #1

Filme pentru fiecare tip de personalitate 1

Imaginează-ți că ești singur vineri seara după o zi extenuantă de muncă și vrei să petreci puțin timp cu tine în atmosfera confortabilă de acasă, alături de o porție de spaghete carbonara și un pahar de vin alb sec. Îți dorești ca această mâncare preparată cu propriile mâini să fie acompaniată de un film pe măsură, însă nu ai prea mult timp la dispoziție între fierberea pastelor și prepararea structurii cremoase a sosului. Te-ai săturat de recomandările prietenilor, de recomandările nefericite ale topului Netflix, dar și de scroll-uri aproape interminabile. Te trezești peste puțin timp că nu ai găsit un film potrivit, iar pastele preparate s-au răcit și și-au pierdut din savoare. Pentru a evita o altă masă pierdută de vineri seara, recomandarea este să îți faci o listă cu filme care să corespundă tipului tău de personalitate. 

Dacă nu ai fost făcut până acum un test de personalitate, „16 Personalities” se află la un click distanță. Online și gratuit, nu-ți ia mai mult de 20 de minute din pauza de la muncă. Iar, prin intermediul acestuia, nu doar că ai ocazia să-ți faci o listă cu filme compatibile gusturilor tale, ci și să descoperi mai multe lucruri despre tine (afinități / puncte tari / puncte slabe) și despre cei din jurul tău. În baza tipurilor de personalitate, cei de la So Syncd au conectat interesele fiecărui tip cu un anumit gen de filme. Tipul meu de personalitate este ENFJ (Extroverted, Intuitive, Feeling și Judging), iar, conform So Syncd, acestuia i se potrivește genul „Rom-Com” (Romantic Comedies). Astfel, 3 recomandări de la un ENFJ către un alt ENFJ sunt:

Clueless (1995)

Filme pentru fiecare tip de personalitate Clueless
Sursă: Alicia Silverstone and Stacey Dash in the movie “Clueless.”(Elliott Marks / Paramount Pictures)

Clueless este un film perfect pentru acei ENFJ care nu vor doar să se simtă bine, dar și care vor să se inspire din stilul vestimentar al păturii bogate de adolescenți din Beverly Hills. Fun fact: Printre sursele de inspirație ale ecranizării se află și romanul „Emma” scris de Jane Austen.

She’s all that (1999)

She’s all that (1999)
Sursă: https://et.tv/2ZHyOP3

Filmele romantice cu adolescenți nu se învechesc niciodată, iar în She’s all that nu doar că avem parte de un pariu interesant, ci și de transformare neașteptată a fetei nepopulare.

10 Things I Hate About You (1999)

10 Things I Hate About You (1999)
Sursă: https://bit.ly/3D573OH

„I hate the way you’re not around
And the fact that you didn’t call
But mostly I hate the way I don’t hate you
Not even close, not even a little bit, not even at all”

Genul care i se potrivește tipului de personalitate ISFP (Introverted, Observant, Feeling și Prospecting) este Animația. Iar 3 recomandări de filme pentru un ISFP: 

Straight Outta Nowhere: Scooby-Doo! Meets Courage the Cowardly Dog (2021)

Sursă: https://bit.ly/3F5XMrz

O combinație inedită între cele două desene care ne-au marcat copilăria. În 2021, Scooby-Doo se întâlnește cu Curaj, câine fricos, Miuriel și Eustache, în ținutul Nicăieri. Oare ce peripeții îi așteaptă de data aceasta pe cei doi câini?

Luca (2021)

Luca (2021)
Sursă: https://bit.ly/3kZBLD2

Silenzio Bruno? Silenzio Bruno!

2021 nu le-a adus italienilor doar victoria la Eurovision și EURO 2021, dar și set-up-ul unuia dintre cele mai noi și îndrăgite filme marca Disney Pixar.

Your name (2016)

Your name (2016)

Povestea spune că este animația preferată a miliardarului și antreprenorului Elon Musk. Acesta chiar a postat un tweet în care a mărturisit că iubește pelicula japoneză. 

Tipului de personalitate ESTP (Extraverted, Observant, Thinking și Prospecting) i se potrivesc cel mai bine filmele din genul Acțiune. Astfel, 3 recomandări pentru un ESTP sunt:

Man on fire (2004)

Man on fire (2004)
Sursă: https://imdb.to/3urFRXm

Pelicula îmbină acțiunea cu suspansul. John Creasy, un fost asasin plătit în slujba CIA, primește misiunea de a avea grijă de fiica unei familii extrem de bogate din Mexic, însă evenimentele iau o turnură neașteptată de situație.

Wonder Woman (2017)

Wonder Woman (2017)
Sursă: https://imdb.to/3usxg6V

Este timpul și pentru un film din universul DC. Ecranizarea aduce în prim plan celebrul personaj Wonder Woman, care își abandonează căminul liniștit pentru a salva omenirea de război.

Kill Bill I & II (2003, 2004)

Kill Bill I & II (2003, 2004)
Sursă: https://imdb.to/3D3oFuA

Nu poți da niciodată greș cu un film din regia lui Quentin Tarantino. The Bride își caută răzbunarea după ce și-a văzut nunta spulberată, iar acum este în misiunea de a-l ucide pe Bill și gașca de asasini. 

Unui INTJ (Introverted, Intuitive, Thinking și Judging) i se potrivește foarte bine genul Mister, iar 3 recomandări care să îl țină în fața ecranului, sunt:

A Simple Favour (2018)

A Simple Favour (2018)
Sursă: https://bit.ly/3zYwShy

Le avem reunite într-o peliculă inedită pe Blake Lively și Anna Kendrick. Personajele lor, o mamă vlogger și o secretoasă femeie din pătura elitistă, descoperă pe durata desfășurării acțiunii, adevărul pe care fiecare îl ascunde.

The Girl on the Train (2016)

The Girl on the Train (2016)
Sursă: https://bit.ly/3D7Evo5

Ecranizarea cărții cu același nume o aduce în atenție pe Rachel Watson. Conform cinemagia.ro, aceasta urmărește zilnic din tren viața amoroasă a unui cuplu, până în urma unui eveniment neașteptat care o integrează involuntar în viața acestora.

The Girl with the Dragon Tattoo (2011)

The Girl with the Dragon Tattoo (2011)
Sursă: https://bit.ly/2ZDl8EI

Un mix între acțiune, thriller și mister. Filmul te ține cu sufletul la gură, iar la final descoperi ceea ce s-a întâmplat de fapt cu femeia dispărută pe care încearcă să o găsească jurnalistul Mikael Blomkvist și tânăra hacker Lisbeth Salander.

Cu o listă de 3 filme pentru fiecare tip de personalitate, nu vei mai pierde savoare caldă a pastelor. Urmărește seria „Filme pentru fiecare tip de personalitate” care cuprinde în total patru articole, dintre care urmează să fie publicate și restul de trei pentru celelalte personalități. 

Lasă-ne în comentarii tipul tău de personalitate și care este filmul pe care vrei să-l vizionezi prima dată!

Redactat de Giurcanu Cristina-Elena