Tabără de vară dedicată elevilor de clasa a XI-a organizată de OSUT Cluj

Tabără de vară dedicată elevilor de clasa a XI-a organizată de OSUT Cluj

Engineering Summer University (ESU) este o tabără de vară dedicată elevilor de clasa a XI-a din toată țara, ce oferă acestora șansa de a experimenta timp de două săptămâni viața de student la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Astfel, zeci de activități sunt pregătite special, de către voluntarii OSUT Cluj, pentru a le oferi elevilor o vară de neuitat alături de voluntarii OSUT Cluj și pentru a le arăta de ce viața de student este cu adevărat minunată! Numărul mare de participanți pe care îi angrenează și notorietatea de care se bucură în rândul tinerilor din țară face ca ESU să fie cel mai mare proiect desfășurat de Organizația Studenților din Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (OSUT Cluj).

Pe durata acestor 14 zile, 150 de elevi din toată țara sunt așteptați cu porțile deschise în perioada 2-16 iulie 2022, de către studenții și profesorii Universității Tehnice din Cluj-Napoca, proiectul fiind un adevărat liant între participanți, viitori studenți și mediul academic oferit de UTCN. Aceștia vor parcurge toate etapele, începând de la procesul de selecție la facultatea la care doresc să studieze până la procesul de examinare.

Totodată, elevii vor fi cazați pe toată perioada proiectului în căminele aferente Universității din Complexul Studențesc Observator, pentru a experimenta la maximum sentimentul de a fi student. Participanții vor fi distribuiți în funcție de preferințele lor pe 3 domenii corelate cu cele 3 ramuri de studiu, pe care sunt împărțiți și studenții din UTCN: Electro, Construcții și Mecanică. Această distribuire servește unei bune derulări a activităților de ordin educațional și profesional: cursuri, prezentări ale laboratoarelor din domeniu sau contact cu reprezentanți ai mediului socio-economic. Pe lângă activitățile cu caracter didactic, va exista o paletă largă de activități interactive menite să le pună la încercare participanților abilitățile fizice, lucrul în echipă, intuiția și perspicacitatea. Pe parcursul celor două săptămâni îi ajutăm pe elevi în descoperirea municipiului Cluj-Napoca prin: Treasure Hunt, traininguri și workshopuri pe diferite tematici, întreceri sportive, jocuri, quiz-uri sau seri sociale.

Pregătirile sunt în toi, echipa de coordonare are o activitate intensă și invită cu drag elevii de clasa a XI-a să se înscrie la cea mai frumoasă experiență a verii și inevitabil o tabără de vară apoteotică, accesând următorul formular până la data de 11 mai 2022: https://bit.ly/37PBgYs.

Dacă ești părinte, te asigurăm de o bună desfășurare și îți garantăm că timpul copilului tău petrecut în cadrul proiectului va fi benefic atât pe plan educațional, cât și pe plan personal.

Pentru mai multe detalii, te invităm să accesezi site-ul proiectului: http://esu.osut.org,

Pentru a fi la curent cu actualizările, pagina de Facebook te așteaptă:
https://www.facebook.com/engineering.summer.university/

iar pentru a observa și progresul echipei, vizitează pagina de Instagram:
https://www.instagram.com/engineering.summer.university/.

Dacă vrei să vizionezi Tik-Tok-uri amuzante din timpul pregătirilor, link-ul următor e pentru tine:
https://www.tiktok.com/@esu.osut.

Sursă: comunicat de presă