O masa caldă și ajutor la lecții, prin programul „Pâine și Mâine” al World Vision România

50 din copii din Băișoara pot primi o masa caldă și ajutor la lecții, prin programul „Pâine și Mâine” al World Vision România

Organizația World Vision România dorește să implementeze „Pâine și Mâine” și în comuna Băișoara. „Pâine și mâine” este un program zilnic de after-school prin care copii din clasele P-IV beneficiază de o masă caldă și de ajutor la lecții și la recuperarea materiei, derulat de 7 ani în comunitățile marginalizate din satele României. În Băișoara, 50 de copii ar avea nevoie de acest ajutor pentru a-și continua studiile și chiar pentru a avea acces la suficientă mâncare zilnic.

„Copiii vor mânca și vor petrece încă două ore zilnic, alături de învățătoare, pentru a-și consolida cunoștințele, pentru a putea avea șanse mai mari la educație și la un viitor mult mai bun. Însă, ca să îndeplinim această misiune, avem nevoie de 3200 de oameni care să doneze un minut din timpul lor pentru a redirecționa, gratuit, acest impozit aici: https://bit.ly/3KwMAcr 

Studiile noastre arată că 1 din 4 copii de la sate nu are pe nimeni acasă care să-l ajute la teme, iar doi din zece spun că familia le asigură doar uneori sau nu le asigură NICIODATĂ suficientă mâncare.IMPORTANT: Dacă nu redirecționăm, banii se vor întoarce la stat!”, a declarat Mihaela Nabăr, director-executiv World Vision România.

„Pâine și Mâine” a crescut prezența școlară cu peste 40%

În comunitățile defavorizate unde elevii au beneficiat de masă caldă prin programul World Vision România, prezența școlară a crescut cu până la peste 40%.

„Experiența noastră a arătat că serviciile educaționale și de consiliere care au loc după școală, combinate cu o masă caldă și alte tipuri de sprijin material pentru rechizite, îmbrăcăminte și pentru formarea imediată a profesorilor au crescut prezenţa şcolară în mediile dezavantajate. 

Mai exact, 74% dintre directorii unităților de învățământ apreciază că prezența copiilor la școală a crescut cu mai mult de 40% datorită serviciilor din program. Și ceilalți 26% din directori au observat că, în școlile lor, a crescut prezența cu între 5 și 35%”, au mai transmis reprezentanții fundației.

Astfel, jumătate dintre școlile din program au ajuns să aibă o prezență de 99% a copiilor, iar o treime de 100%. În același timp, rapoartele programului „Pâine și Mâine” arată că 85% dintre elevi au înregistrat progres la școală, inclusiv la matematică și română, având calificative de „Bine” și „Foarte Bine”.

Despre World Vision România

World Vision România este o organizație care desfășoară programe de educaţie, intervenție umanitară de urgență, dezvoltare și advocacy, punând în centrul activității sale bunăstarea copilului. Organizația se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile și comunitățile, în scopul depășirii sărăciei și nedreptății. World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International, prezent în aproape 100 de țări din întreaga lume. În 32 de ani de prezență în România a ajutat peste 500.000 de copii și adulți, din aproape 500 de comunități situate în 18 județe. Detalii la worldvision.ro și http://fb.com/WorldVisionRomania

Sursă: comunicat de presă