5 idei pentru a începe procesul de dezvoltare personală

Cum să începi procesul de dezvoltare personală

Netflix & Chill sună foarte bine, mai ales când ești student și mai ales când ai timp liber, dar chiar îți va fi de folos să-ți petreci tot timpul vizionând seriale? În schimb, ai putea încerca ceva ce te va ajuta pe viitor și în continuare să fii la curent cu noile apariții cinematografice. În acest articol vei descoperi 5 idei de dezvoltare personală pe care le poți face din confortul casei tale și care îți vor garanta evoluția pe care ți-o dorești.

Înscrie-te la un curs online

Nu trebuie să te înscrii la o facultate nouă pentru a dobândi noi cunoștințe. Dacă dorești să adaugi o nouă îndemânare în CV, cursurile online pot deveni cei mai buni prieteni ai tăi. Platforme precum Coursera, Google Digital Garage și chiar Harvard University pun la dispoziție o multitudine de cursuri gratuite – multe dintre ele oferind și certificare – care te vor ajuta să te dezvolți vara aceasta. 

Explorează culturi străine

Îți dorești de mult timp să înveți o limbă străină sau să explorezi culturi diferite? Acum este momentul perfect să îți lărgești orizonturile! Ca să îți fie cât mai ușor, poți descărca aplicații precum Duolingo, te poți înscrie la cursuri online sau poți investi într-un mentor sau cărți despre culturile lumii. Dacă nu poți călători vara aceasta, în continuare poți învăța cât mai multe despre lume.

Folosește diferite canale de YouTube

YouTube este o altă platformă pe care o poți adăuga în lista „ celor mai buni prieteni” și nu te costă nimic, în afară de câteva minute pentru a găsi videoclipul perfect pentru tine. Fie că vrei să înveți să dansezi, să îți perfecționezi abilitățile culinare sau chiar să înveți să creezi design-ul unei aplicații, vei găsi un canal educațional pentru orice domeniu.

Cărți, cărți, și iarăși cărți

În călătoria de descoperire a sinelui, ce poate fi mai bun decât cărțile? Dacă îți dorești să ajungi la „ cea mai bună variantă a ta”, cărțile de psihologie și dezvoltare personală vor fi acolo pentru tine când vei avea nevoie de ele. Fie că vrei să te înțelegi mai bine, să îmbunătățești anumite relații sau aspecte ale personalității tale, sau pur și simplu îți dorești să înțelegi mai bine oamenii din jurul tău, cărțile te vor învăța lucrurile esențiale. Deși poate fi complicat la început să alegi o carte de calitate, Goodreads îți vine în ajutor cu descrieri detaliate, note și părerile altor cititori.

Sportul

Dacă te confrunți cu stima de sine, nu te mai simți bine în pielea ta sau îți petreci timpul analizând alte persoane, dorindu-ți să arăți ca ele, acum este momentul perfect să faci o schimbare și să găsești activitatea perfectă pentru tine. Există o multitudine de activități sportive pe care le poți face și care îți pot oferi, de asemenea, ocazia de a încerca ceva nou. De la yoga și pilates, la greutăți, sau sporturi precum baschet, înot sau dansuri, le poți explora pe toate. Dacă aceste opțiuni nu sunt potrivite pentru tine, poți opta pentru plimbările lungi în natură, în timp ce admiri frumusețea din jurul tău.

Este important să îți amintești că totul pornește de la tine. Dacă te simți bine și mintea ta este fericită, atunci totul se va schimba în jurul tău și vei avea o perspectivă mult mai pozitivă asupra lucrurilor. Profită de aceste oportunități și devino cea mai bună versiune a ta. Încearcă opțiunile de mai sus și îmbunătățește-ți atât CV-ul, cât și propria persoană și demonstrează-ți că poți face orice îți propui!

Redactat de: Miruna Macsim

Urmărește-ne pe: