5 metode care te vor ajuta să îți construiești încrederea în tine

5 metode care te vor ajuta să îți construiești încrederea în tine

Sunt sigură ca dacă te uiți în jur, ți se va părea că toată lumea știe exact ce face și este foarte încrezătoare, dar te asigur că este foarte departe de adevăr. Chiar dacă abia ai ajuns pe băncile facultății, sau abia ai absolvit, toată lumea din jurul tău, la fel ca și tine, probabil încearcă să-și dea seama ce se întâmplă cu viața lor, doar că o ascund mai bine. Așadar, să nu simți că este ceva în neregulă cu tine sau că ești singur în asta. Totul este foarte normal! În acest articol vei descoperi 5 metode care te vor ajuta să-ți construiești încrederea în tine.

1. Înconjoară-te cu persoane care te încurajează

Este important să îți dai seama care persoane din jurul tău aduc pozitivitate în viața ta, și cine te trage în jos. Nu îți irosi timpul cu persoane care te fac să te îndoiești de tine. Fii sincer cu tine însuți în ceea ce privește persoanele care te fac să te simți mândru de cine ești și cine te face să te simți rău. Apoi, petrece-ți timpul doar cu cei care te încurajează și sunt acolo pentru tine.

2. Complimentează-te des

Este foarte ușor să te concentrezi pe lucrurile care nu îți plac, dar să acorzi timp să recunoști ceea ce iubești la tine este mult mai important. Doar pentru că există lucruri care nu iți plac, nu înseamnă că lucrurile pe care le iubești sunt mai puțin speciale. Fie că vrei să te așezi, să aprinzi o lumânare și să le scrii într-un carnet, sau doar să ți le spui în minte, acordă-ți timp să te complimentezi cu adevărat. Spune-ți ceea ce îți place la tine. Nu trebuie să audă nimeni, dar trebuie să fii sincer!

3. Nu căuta aprobare în exterior, ci doar în interior

Deseori căutăm aprobarea celor din jurul nostru și lăsăm lucrurile externe să ne influențeze, să ne determine valoarea și încrederea în noi. Fie că este vorba despre ce cred alții despre tine, despre înaintarea în carieră, sau despre deciziile pe care le iei, toate acestea sunt păreri externe. La finalul zilei, contează doar părerea pe care o ai tu despre tine și viața ta. Să te iubești și să ai acea încredere în tine poate veni doar din interior. Așadar, concentrează-te pe tine și nu aștepta ca alții să îți aprobe deciziile!

4. Fă ceea ce te face cu adevărat fericit

Întreabă-te ce te face cu adevărat fericit. Poate fi orice; să asculți un anumit tip de muzică, să ieși în oraș cu prietenii sau să petreci timp în natură. Indiferent de ce este, scrie-le într-un carnet. Aceste lucruri trebuie să fie prioritatea ta. Fă orice este nevoie ca să te faci fericit, iar asta te va ajuta să-ți construiești încrederea în tine.

5. Afirmații

Știu că afirmațiile pot fi un mare clișeu, dar este unul dintre lucrurile care m-au ajutat cel mai mult să am încredere în mine. De curând am descoperit Affirmations, o aplicație care mă ajută în fiecare zi să îmi încep dimineața cu un gând pozitiv și cu încredere în propriile forțe. Lucrul meu preferat la această aplicație este că nu se focusează absolut deloc pe aspectele fizice, ceea ce îmi amintește zi de zi că ceea ce este în interiorul tău este mult mai important și mai valoros decât aspectul fizic.

Redactat de: Miruna Macsim