OSUT te invită la Crosul Universității Tehnice din Cluj-Napoca – Ediția a 13-a

OSUT te invită la Crosul Universității Tehnice din Cluj-Napoca - Ediția a 13-a

Crosul Universității Tehnice (Crosul UT) este un proiect de tradiție marca OSUT Cluj (Organizația Studenților din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca), organizat semestrial. Acesta reprezintă o competiție de alergare, pe o distanță de 6 km. Prin intermediul proiectului, promovăm un stil de viață sănătos atât în rândul studenților, cât și în rândul comunității clujene. Conform tradiției, la finalul evenimentului, banii adunați din taxele de participare sunt donați unei cauze umanitare, ajutând semenii încercați de soartă. Astfel, Crosul UT este prilejul perfect de a ieși din zona de confort și de a face mișcare într-un mod organizat și competitiv, fără a neglija condițiile de siguranță.

Proiectul a fost nominalizat și premiat cu locul al II-lea în cadrul Galei Tineretului României la categoria ,,Sport” și cu locul al III-lea în cadrul Galei Tineretului Clujean la categoria ,,Sănătatea și bunăstarea tinerilor”, organizată de FTC – Federația Tinerilor din Cluj. Astfel, se atestă implicarea și devotamentul de care dau dovadă voluntarii pentru a îmbunătăți fiecare ediție, pentru toți cei implicați.

Acest eveniment sportiv adună în fiecare semestru peste 100 de participanți din numeroase categorii de vârstă, cu ocupații din cele mai diverse. Compețiția este adresată tuturor celor care doresc să își pună rezistența fizică la încercare, prin parcurgerea traseului. De la alergători amatori la maratoniști de excepție, de la indivizi curioși de această experiență la grupuri care vin să se susțină reciproc, cu toții sunt așteptați într-o zi de sâmbătă, de dimineață, pentru a lua parte la proiectul pregătit de voluntarii OSUT Cluj. Pentru unii, participarea la Crosul UT a devenit chiar o tradiție, regăsindu-se cu participanții edițiilor anterioare.

Pandemia a adus cu sine o provocare pentru organizatori, dar varianta remote a fost cea la care au apelat membrii organizației și s-a dovedit una eficientă, oferind posibilitatea celor care nu locuiesc în municipiul Cluj-Napoca să participe. Astfel, fiecare participant a alergat distanța menționată în proximitatea locuinței, în perioada menționată în postări și regulament, trimițând în final dovezi din aplicația folosită pentru monitorizare: Nike Run Club, Strava, adidas Running etc. De exemplu, în cadrul ultimei ediții a participat o familie din Tg. Mureș cu 2 fetițe de 12 ani. Acestea au primit un premiu special și o experiență memorabilă, pentru că au alergat cei 6 km fără ezitare.

Ediția din acest an va avea loc sâmbătă, 14 mai 2022, ora 9:00, în Parcul Central din Cluj-Napoca. Ne dorim să facem un bine, o bucurie la finalul evenimentului, ajutând în această perioadă dificilă oamenii din Ucraina. Motto-ul nostru în acest an este “Running for a good cause!”

Te poți înscrie accesând link-ul următor: https://bit.ly/CrosulUT13, până la data de 29 aprilie 2022.

Organizaţia Studenților din Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (OSUT Cluj) este o organizaţie non-profit, cu activitate civică, datând din 01.10.2003, una dintre cele 105 de organizații membre ANOSR din toată țara. Din 2003, OSUT reprezintă şi apără drepturile studenţilor din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, contribuind la nevoile educaţionale, sociale şi culturale ale acestora.

Obiectivul nostru principal este dezvoltarea personală a studenţilor, oferirea de noi oportunități prin implicarea într-o structură non-guvernamentală, implementarea unui sistem eficient de stabilire a contactului dintre firme şi studenţi, în vederea obţinerii unui loc de muncă.

Sursă: comunicat de presă