VIDEO: ”Fiecare dintre noi are ritmul lui” – Sânziana Tarța la Creative Mornings Cluj – Rhythm

Sânziana Tarța la Creative Mornings Cluj

Sânziana Tarța, actriță la Teatrul Național Cluj-Napoca, a vorbit la Creative Mornings despre tema ”Rhythm”:

”Am simțit că sunt epuizată. Inițial am crezut că asta se întâmplă din cauza programului de la teatru, dar am realizat ceva: mi-am descoperit respirația. Mi-am dat seama că aveam momente în care respiram superficial și momente în care în mintea mea se întâmplau foarte multe lucruri; gânduri emoții călare unele peste celălalte. Am început să fac yoga, meditație și respirație conștientă. Mi se întâmpla uneori să fiu la semafor și să îmi dau seama că respir cu toată ființa. Era ceva ce nu mi se mai întâmplase niciodată. Până și iarba mi se părea mai verde. Nu știu, cred că mi s-a oxigenat creierul, altfel nu-mi dau seama.”

”Mi-am dat seama că de multe ori am fost, eram și încă mai sunt anxioasă, că ritmul meu interior e pur și simplu pe pereți, pulsul meu și ritmul meu cardiac pot să-mi facă rău, că eu pot să-mi fac rău cu toată agitația asta. 2 ani la rând, la finalul stagiunii, am simțit că sunt în prag de burnout și cred că am și fost acolo un pic cu un picioruș, dar m-am scuturat repede. Am luat o pauză și am respirat adânc. Încă mai învăț să fac asta, nu e ca și cum… De fiecare dată în momentele cele mai dificile trebuie să fac o pauză, să mă opresc și să reînvăț să respir adânc iar… și iar… și iar.”

”Încă mai spun ”încă 5 minute”. Încă mă mai așteaptă iubitul meu în ușă îmbrăcat. Încă mai întârzii la teatru, deși stăm destul de aproape de teatru. Încă mai simt că uneori ritmul meu interior o ia razna. Dar cred, știu și respect faptul că fiecare dintre noi are ritmul lui și îmi dau voie ca și eu să-l am pe al meu așa cum e. Vă mulțumesc,”

Vezi discursul integral aici: