Congresul Național al Studenților Economiști din România 2024, ediția a IX-a

Organizația Studenților Economiști (OSE) de la Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor, Universitatea Babes Bolyai Cluj-Napoca organizează cea de-a IX-a ediție a Congresului Național al Studenților Economiști din România. Acest proiect este unul la nivel național, adunând studenți ai facultăților din domeniul economic din întreaga țară, implicați și interesați de subiecte ce influențează societatea în momentul curent și în viitor. Dacă economia digitală este un subiect de interes pentru tine, iar modul în care aceasta influențează dinamica sectorului economic, Congresul Național al Studenților Economiști din România este oportunitatea perfectă de a exploata această tematică și de a dezbate alături de alți tineri și specialiști din domeniu.

Congresul Național al Studenților Economiști din România (CNSER) își propune să adune tinerii economiști pasionați și dornici de a dezbate teme economice de actualitate. Studenții iau parte la diferite workshopuri, traininguri, discuții și prezentări susținute de către speakeri de specialitate. Evenimentul durează patru zile, timp în care aceștia au ocazia de a-și exprima ideile, a avea parte de seri de socializare și de o gală festivă. De asemenea, anul acesta am venit cu un element de noutate si am introdus o conferință în cadrul congresului. Titlul acesteia este EconIDEA Conference și se va concentra pe dezbaterea ideilor inovatoare în domeniul economic, oferind posibilitatea de a prezenta lucrări de cercetare. Această conferință va fi un punct de întâlnire pentru cei pasionați de evoluția economică.

Anul acesta tema abordată în cadrul congresului se axează pe economia digitală, iar titlul este Digital Dynamics: Unleashing the economic potential. Subiectul abordat de ediția aceasta explorează impactul tehnologiilor digitale asupra economiei și societății în ansamblu. Această temă se concentrează pe modul în care inovațiile digitale și transformările tehnologice pot stimula creșterea economică, îmbunătăți eficiența operațională și genera oportunități noi pentru afaceri și dezvoltare personală. Aceasta implică analiza tendințelor tehnologice emergente, adaptarea politicilor și reglementărilor la noile realități digitale și explorarea modalităților de utilizare a tehnologiei pentru a rezolva problemele economice și sociale.

Dacă faci parte din comunitatea studențească a unei facultăți cu profil economic, indiferent de nivelul de studii (licență, masterat sau doctorat), te invităm să te alături evenimentului desfășurat în perioada 18-21 aprilie 2024 la Cluj-Napoca. Aici vei avea ocazia să participi la workshopuri complexe, menite să îți dezvolte cunoștințele asupra temei propuse și să dezbați împreună cu colegi din diverse regiuni ale țării provocările și avantajele acestui fenomen provocator. Perioada de aplicare pentru CNSER 2024 a început pe data de 11.02.2024, iar formularul se va închide pe data de 10.03.2024.

Organizația Studenților Economiști este o organizație care are ca obiectiv fundamental reprezentarea studențească. Fiind un sprijin activ al studenților de peste 16 ani, unul din scopurile principale ale organizației este dezvoltarea tinerilor atât pe plan personal, cât și profesional. Proiectele organizate de către aceasta vin în ajutorul studenților implicând și partea practică bazată pe noțiunile teoretice învățate în cadrul facultății și în final, își propune să-i ghideze pe tineri în alegerea unui domeniu potrivit pe care să-l urmeze în viitor.

Mai multe informații se găsesc în link-urile de mai jos, iar dacă vrei să faci și tu parte activ din schimbare, completează formularul acum, iar noi te așteptăm la Cluj-Napoca să dezbatem împreună:
Facebook
Website

Sursă: comunicat de presă