Ce trebuie să știi despre conținutul video pentru afacerea ta – eveniment gratuit în Cluj-Napoca

Creators.comm, comunitatea dedicată creatorilor de business și schimbării în comunitate, organizează un nou eveniment Creators.talks, în data de 24 aprilie, în Cluj-Napoca. Subiectul de discuție al acestei ediții este conținutul video: cum se realizează și cum poate să ajute un business. 

Conținutul video a devenit o necesitate pentru business-uri ca să își facă simțită prezența în mediul online. Antreprenorii, însă, de multe ori, nu știu de unde să înceapă. Așadar, Creators organizează luna aceasta un eveniment în care doi specialiști în domeniu vor discuta cu cei din public și le vor spune tot ce au nevoie să știe despre conținutul video, de la A la Z.  

Dana Nealcoș (creator de clipuri video pentru multe afaceri locale) și Anca Broască (content creator cu sute de mii de urmăritori pe Instagram, Tiktok și Youtube) sunt invitații acestei ediții.  

„Pentru orice afacere, conținutul video este cheia către o prezență puternică și memorabilă în mediul online. Este o modalitate de a spune povestea brandului într-un mod captivant și de a crea conexiuni autentice cu publicul. Prin intermediul clipurilor video, nu doar că împărtășim produse și servicii, ci și valorile și viziunea care stau la baza fiecărei afaceri. Astfel, nu numai că atragem clienți noi, dar și consolidăm relația cu cei existenți, construind o comunitate loială și implicată. Într-o eră digitală în continuă evoluție, investiția în conținut video devine tot mai crucială pentru succesul și creșterea oricărui business” explică Andreea Chiuaru, co-fondator Creators.  

„Conținutul video este mai mult decât o simplă prezență online – este o modalitate de a da viață ideilor și de a le împărtăși cu lumea. În spatele fiecărui clip stă pasiunea pentru storytelling și dorința de a influența pozitiv. Prin participarea la acest eveniment, oamenii vor avea șansa de a învăța direct de la specialiști recunoscuți cum să creeze conținut video captivant și relevant, care să atragă atenția publicului țintă și să sporească implicarea și fidelitatea acestuia. De la discuții despre algoritmul platformelor sociale și tehnicile de editare până la strategii de creștere pe Instagram, TikTok și YouTube, participanții vor avea acces la informații esențiale și sfaturi practice pentru a-și dezvolta afacerile în mediul digital într-un mod eficient și sustenabil”, spune Valentina Ciolan, co-fondator Creators. 

Ce se va discuta, concret, la eveniment? 

  • cum funcționează algoritmul când vine vorba de conținutul video – care e rețeta unui clip care aduce engagement și urmăritori noi 
  • cum realizezi un clip video atractiv de la idee la publicare (vom discuta despre scenariu, alegerea sunetului, editarea lui) 
  • cum poți crește pe Instagram, Tiktok sau Youtube 
  • ce ai nevoie să știi, ce aplicații să descarci și ce echipamente să cumperi pentru a crea conținut video calitativ 
  • cum alegi creatori de conținut video sau influenceri pentru promovarea afacerii tale (la ce te uiți, ce înseamnă UGC și când te ajută, cum să stabilești termenii colaborării ca să fie una de succes) 

Speakerii ediției: 

Dana Nealcoș e cunoscută de mulți creatori din Cluj datorită numărului mare de businessuri locale pe care le-a ajutat să crească în ultimii ani. 

Dana face Reels încă de când Instagram și Facebook au lansat această funcție, reușind să atragă atenția asupra paginilor promovate de ea. Dincolo de asta, împreună cu echipa ei, au crescut paginile de social media ale clienților ei de la sute de followeri – la mii si sute de mii, creând peste 800 de Reels & TikTok, din care 9 Reels cu peste 1 milion de vizualizări. 

Misiunea ei este să susțină business-urile să devină vizibile în Social Media, prin conținut video autentic. 

Anca Broască este creator de conținut online, om de marketing dar și antreprenoare. 

Anca postează zilnic conținut pe Instagram, dar are un istoric de 12 ani de creare de conținut, în care a jonglat și cu YouTube, TikTok, dar și zona de podcast-uri. Anca îmbină conținut de lifestyle cu povești din viața ei, iar scopul ei în online este de a își educa publicul în ceea ce privește iubirea față de sine, față de corpurile și de sănătatea noastră, cât și față de cei dragi, prin expunerea exemplelor și experienței proprii. 

 Agenda evenimentului: 
18:00 – 18:30 – welcoming & free networking 
18:30 – 20:30 – panel discuție pe tema evenimentului 
20:30 – 21:30 – free networking

Participarea este gratuită, dar este nevoie de o înscriere în prealabil, la următorul link: https://forms.gle/aNs6tBrnd8w5baPx7 

Evenimentul Creators.talks va avea loc în data de 24 aprilie, începând cu ora 18:00, pe strada Henri Barbusse, nr. 44-46, et. 6, la sediul CloudFlight.  

Partener media: Inspire Now 

Despre Creators.comm: 

Creators.comm este o comunitate de antreprenori din Cluj-Napoca care creează spațiu de întâlnire fizic și conexiune pentru 3 tipuri de creatori: Creatori de business (antreprenori), Creatori de frumos (oameni care creează prin creativitatea lor) și Creatori de schimbare în comunitate (prin încurajarea colaborării și susținerea inițiativelor locale). 

Comunitatea a fost pornită în noiembrie 2023 de Andreea Chiuaru și Valentina Ciolan, doi oameni de marketing pasionați de organizarea de evenimente și crearea de comunități. Din echipa proiectului fac parte și Nicoleta Rotaru (Freelancer Social Media), Iustina Ioniță (studentă la FSPAC) și Bianca Tămaș (Specialist PR).  

În prezent, Creators reprezintă o serie de evenimente lunare gratuite, găzduite de Cloudflight, pe teme de interes pentru antreprenori, freelanceri, artiști și orice alte persoane interesante de a crea ceva din pasiune sau dorință de schimbare. Evenimentele includ atât resurse de învățare oferite de speakerii selectați de organizatori, cât și o componentă de networking interactivă la începutul și la finalul discuției.

Pentru mai multe informații despre proiectul Creators, accesați www.comunitatea-creators.com

Sursă: comunicat de presă