VIDEO: De la zero la erou. Culisele creării de conținut video de succes – interviu cu Dana Nealcos, specialist social media

Am stat de vorbă cu Dana Nealcoș, specialist social media, în cadrul evenimentului Creators.talks despre crearea de conținut video în 2024 pe social media.

Când ar trebui cineva care își dorește să își crească comunitatea online, dar și clientela, să colaboreze cu videograf profesionist și când să colaboreze cu specialist de Reels sau TikTok?

Să zicem că dacă ești la început de drum și nu ai niciun client, eu recomand să începi să-ți faci social media cam tu. Pentru că costurile care vin odată cu social media, o să fie puțin prea mari pentru tine la început.

Dacă ajungi în punctul în care să spunem că ai bază de clienți, e confortabil, poți să investești, aș recomanda să începi să lucrezi cu social media manager pentru că acesta va ști să facă și partea de Instagram, Facebook, TikTok, cum funcționează, texte… dar și partea de video, poze, carusele și așa mai departe.

În momentul în care ai bugete mari, și aici vorbim despre firme mai mari, recomand să apelezi la un videograf ca să îți faci materiale mai bune. Dar, videograful, atenție, nu va ști partea de social media, va trebui să ai în echipa ta și un social media manager. Dar să faci materialele să zicem mai de calitate cu un videograf.

Cum arată un clip video care îți aduce clienți, există așa ceva și dacă da, cum îl creăm?

Știi cum… rețeta ideală toată lumea o caută? Chiar acum am avut o întâlnire cu unul din clienții mei și mi-a spus: „Dana, ce să facem, vreau un video care să devină viral, știi tu, așa cum le faci tu la clienții tăi.” Și m-am uitat așa la el și am zis, „Ok… nu știm.” Nu știm când devine un video viral, dar știm cam ce conțin videourile care au devenit virale și atunci aș putea să zic așa: avem nevoie să lucrăm pe partea de livrare, clar, ca să devii o persoană mai carismatică.

Avem nevoie să lucrăm pe partea de livrare, clar că să devii o persoană mai carismatică. Avem nevoie să lucrăm și pe partea de structură, pentru că, de exemplu, cu ce începi videoul este extrem de important. Avem nevoie să lucrăm puțin și la algoritmul paginii tale, pentru ca să ajungi totuși la un număr de oameni din start, din comunitatea ta, care să te ajute să mergi mai departe. Deci, practic, cheia succesul nu este chiar o cheie ci este compus din mai multe lucruri și multă muncă în spate.

Aș vrea să te mai întreb, care sunt principalele provocări cu care se confruntă un specialist de Reels și TikTok în 2024 și cum reușește să facă față, pentru început?

Țin să zic că noi facem Reels și TikTok pentru clienții noștri, mai puțin pentru mine. Noi suntem o firmă de social media și facem Reels cu precădere. Provocarea cea mai mare pe care o avem cu clienții noștri, atunci când filmăm, este că au emoții. Din cauza emoțiilor evident, nu au o livrare naturală de foarte multe ori. Comunicarea e grea atunci când au emoții.

Ne mai poți da trei sfaturi pentru cineva care dorește să-și crească comunitatea pe social media?

Începe să postezi de ieri, arată-te așa cum ești, asigură-te că ai un mesaj clar și bun pentru cei din jurul tău și acționează fără să te gândești oare ce rezultate ai și oare merită. Să faci munca timp de vreo 6-9 luni minim, adică iei o decizie astăzi; mă apuc să postez, fac un plan, 6-9 luni nu mai decid încă o dată, ci doar fac.

Interviu realizat de: Paula Florea
Video realizat de FineVisual by Lorand Pleiner