Frumusețe prin sănătate

“Ești frumoasă și o să ai succes atunci când îți accepți pielea ta așa cum este, ai încredere în tine, te respecți, îți respecți corpul și te îngrijești”

Observăm în jurul nostru cum perfecțiunea în frumusețe tinde să ajungă un ideal tot mai mai dorit, iar de cele mai multe ori, acțiunile realizate în acest scop au efect mulțumitor pentru moment, dar efecte negative pentru sănătate în viitor. Pentru că am așteptat  razele soarelui și am sperat să ne bucurăm din plin de acestea după o perioadă care ne-a umbrit sufletele, trebuie să avem în prim plan ideea de a ne proteja în timpul expunerii la soare. Gabriela Bud, medic rezident dermatolog și specialist în cosmetologie, vine în ajutorul nostru cu câteva sfaturi și idei pentru a avea grijă de noi și a menține un echilibru între sănătate și frumusețe. 

Primul pas în cadrul expunerii la soare este întotdeauna dat de aplicarea unei protecții solare, cu un factor mediu sau ridicat în funcție de perioada și durata expunerii, dar reaplicarea acesteia se va face în mod constant. Chiar dacă ne protejăm în timpul expunerii la soare, trebuie să ținem cont de faptul că protecția solară nu asigură un bonz 100% sănătos, fără arsuri, și nu duce la dispariția riscului cancerului de piele. Oricât de mult am visa la un bronz apropiat de perfecțiune, dacă pielea noastră este deschisă la culoare, trebuie să avem în vedere faptul că “perfecțiunea” finală este rezultatul leziunilor și arsurilor provocate de razele solare, având efecte dăunătoare odată cu trecerea timpului. Prin aplicarea corectă a unei cantități potrivite de protecție solară și prin expunerea conștientă și limitată vom putea să ne bucurăm de îmbrățisările soarelui, fără a fi expuși în mod direct la riscurile menționate anterior. Apelăm mereu la diferite tratamente împotriva îmbătrânirii tenului și ne dorim efecte cât mai rapide, dar elementul esențial este dat de grija cu care ne expunem la soare, orele pe care le alegem, aplicarea și reaplicarea corectă a protecției solare. Aceste aspecte sunt elemente extrem de importante și în cazul copiilor.

Deși unele mentalități ne orietează spre bronzul artificial, ar trebui să ne oprim pentru o secundă, să reflectăm din interior spre exterior și să urmăm cel mai frumos îndemn, spus din suflet pentru suflete frumoase și sănătoase: “Ești frumoasă și o să ai succes atunci când îți accepți pielea ta așa cum este, ai încredere în tine, te respecți, îți respecți corpul și te îngrijești”, ne transmite doctor Gabriela Bud, pe care o găsim și pe Instagram, unde ne oferă cu drag ultimele noutăți în materie de lifestyle.

Teodora-Raluca Moldovan